Condensatieketel

Wist je dat ongeveer 65% van uw energiebudget naar verwarming gaat? Het is echter belangrijk een energiezuinig verwarmingssysteem te installeren.

Een condensatieketel op aardgas heeft de voorkeur, daar hij een rendement heeft van ruim 108%, indien de ganse installatie goed gedimensioneerd is.

Twijfel niet om uw oude verwarmingsketel te vervangen door een condensatieketel op aardgas. Uw energiekosten zullen dalen  met 40%.

Een modulerende condensatieketel (modulerend vermogen) past zijn vermogen traploos aan in functie van de buitentemperatuur en de gevraagde binnentemperatuur van de kamerthermostaat. In combinatie met buitenvoeler, thermostatische kranen en een modulerende kamerthermostaat is de besparing optimaal t.o.v. een klassiek verwarmingssysteem. Onze condensatieketels zijn uitgerust met een weersafhankelijke regeling die de aanvoertemperatuur naar de radiatoren of vloerverwarming regelt in functie van de buitentemperatuur. Door de zogenaamde stooklijn nauwkeurig in te stellen zal de condensatieketel altijd trachten met een zo laag mogelijk watertemperatuur te werken en zal er niet meer warmte opgewekt worden dan nodig. Wist je dat een oude ketel van meer dan 20 jaar oud de schoorsteentemperatuur 180°c bedraagt en voor de opvolgende generatie, de z.g. lage temperatuurketel is de schouwtemperatuur 120°c. Bij een condensatietoestel is de schouwtemperatuur slechts 10°c boven de retourtemperatuur van de radiatoren. Het hoeft geen betoog dat een goede dimensionering van de ganse installatie het maximaal rendement geeft.

 

Drie Eikenstraat 125, 2650 Edegem, 03 28 45 361 / 0477 07 39 96 - info@bvbadehaes.be